Midzomernachtwandeling op zaterdag 24 juni met Natuurcentrum Veluwe

Full moon over Strabrecht
Foto: Ede.nieuws.nl

Eigenlijk is de midzomer verworden tot een christelijke feestdag ter ere van Johannes de Doper, zeker in de Scandinavische landen. De midzomernacht is op 1 minuut na de kortste nacht van het jaar.

Veel wilde dieren zijn nachtdieren. Hoe scharrelen ze in een  korte nacht voedsel bij elkaar, of maken ze gebruik van het vroege en late licht? Misschien worden tijdens deze midzomernacht de vleermuizen en de nachtvlinders  fladderend gezien in het zachte nachtlicht.

Full moon over Strabrecht

Tijdens de nacht zijn er ook vogels te horen, bijvoorbeeld de zeldzaam wordende nachtegaal. Op de heide is de lange en aanhoudende triller van de nachtzwaluw te horen. Ook de rugstreeppad heeft een herkenbaar geluid, en het roodborstje en de lijsterachtigen laten tot laat in de schermer hun riedel horen. De Midzomernacht is kort, en tijdens het overvloeien van de schemer naar de korte zomernacht lijkt het stiller te worden. De natuur laat weten dat de korte zomernacht er is.

Bij terugkomst worden de deelnemers getrakteerd op een bittergarnituur, kaas en worst.

 

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op de volgende datum :

zaterdag 24 juni. Start om 20:30 uur.

 

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

 

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

( een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze wandeling zijn              inclusief bittergarnituur, kaas en worst € 8,50 p.p. voor volwassenen en € 7,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website : www.natuurcentrumveluwe.nl

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden