Speuren naar Sporen op zondag 7 mei in de Bossen van Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Hoe vaak gebeurt het niet dat men al wandelend door het bos sporen ziet van dieren maar niet weet van welk dier die sporen zijn.

Voetafdrukken van dieren worden prenten genoemd. Als men in het bos een plek ziet met heel veel dierafdrukken naast elkaar dan is dat  een soort vaste route ofwel een doorgaande weg van de dieren, dit heet een wissel.

Als onder een boom allemaal uitgepikte dennenappels liggen, dan is dat misschien de etensplek van de bonte specht . De specht lust graag de pitten van de dennenappels die hij tussen het boomschors klemt en dan met zijn snavel open hakt. Ook kan men de uitwerpselen van roofdieren vinden. Indien men een krans van kleine veertjes ziet zijn dat waarschijnlijk de resten van een kleine vogel die door een sperwer is opgegeten.

Wanneer men wat meer weet van sporen wordt het steeds leuker en spannender om in het bos te wandelen. Men gaat dan met andere ogen kijken naar de natuur.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert een wandeling met als thema het ontdekken van sporen op de volgende datum : zondag 7 mei, start om 14:00 uur

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. De wandeling duurt ongeveer 1 ½  tot 2 uur.

 

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede ( een zijweg van de N 224, provinciale weg Ede – Arnhem ). Kosten van de wandeling zijn € 5,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.                                      Dit kan via de website : www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden