Dieren in de winter, een doe- en speurtocht op ’t Leesten

Foto: Staatsbosbeheer

Rond de kerstvakantie is er iets nieuws te beleven op ’t Leesten in Beekbergen. Voor iedereen die wil weten wat dieren in de winter doen, is er de tijdelijke speurtocht ‘Dieren in de winter’.

Door boswachter Jael Bergwerff  Veluwe

Je haalt het werkblad op bij het Informatiecentrum en gaat aan de slag met leuke opdrachtjes tijdens een korte wandeling op ’t Leesten.

Weet jij het verschil tussen winterrust en winterslaap? En wat doet een slang eigenlijk in de winter? Elk dier gaat weer anders met de winter om. Ze moeten natuurlijk zorgen dat ze het niet te koud krijgen, maar ook is er veel minder voedsel in de winter. Hoe zorg je dan voor eten?

Dit zijn allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt tijdens de speurtocht over dieren in de winter. En wie weet, als het sneeuwt kun je misschien ook wel sporen vinden van dieren die in de winter actief zijn!

Praktisch

De tocht is gericht op gezinnen maar iedereen die het leuk vindt, is natuurlijk welkom!
In het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer haal je voor €2,- een pakketje op waarmee je de speurtocht kan doen. We zetten de speurtocht uit vanaf 15 december t/m 10 januari. Als je uit de buurt komt, kun je dus al snel komen speuren en de drukte in de kerstvakantie mijden.
Tijdens de kerstvakantie zijn we extra open op de maandagen 21 en 28 december van 10-17 uur.

In het Informatiecentrum kun je coronaproof terecht voor informatie over het gebied, wandel- en fietsroutes, natuurboeken en streekproducten of een duurzaam kerstcadeautje.
Er is een interactieve expositie over de Veluwe en je kunt bij ons ook een bostasje huren om het Bosdierenpad te lopen.

We zien je graag in het Informatiecentrum!

https://www.staatsbosbeheer.nl/contact/evenement

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden