Renovatie wildkijkscherm De Ringakker

Foto: Staats Bosbeheer

In de eerste week van september start Staatsbosbeheer met de renovatie van wildobservatieplaats De Ringakker in Hoenderloo. De huidige constructie is niet meer veilig en aan vervanging toe.

De renovatie van wildobservatieplaats “De Ringakker” is mede mogelijk gemaakt door een initiatief van Natuurhuisje. Zij dragen bij aan het realiseren van diverse projecten van Staatsbosbeheer, te beginnen met dit wildkijkscherm op de Veluwe. Ook Toeristisch Platform Apeldoorn draagt bij aan de opknapbeurt van deze bijzondere plek in de bossen van Hoenderloo.

Wildobservatieplaats

Een wildobservatieplaats is een locatie waar bezoekers vanachter een wildkijkscherm kunnen genieten van het Veluwse wild. Bezoekers kunnen hier de wilde dieren spotten in hun eigen leefgebied. Door het scherm storen de dieren zich niet aan de bezoekers. Het huidige wildkijkscherm midden in het Spelderholt is een populaire locatie omdat het wild zich hier vaak laat zien.

Planning

Vanaf 2 september wordt eerst de huidige constructie afgebroken. Een groot deel van het hout wordt hergebruikt. Vervolgens wordt vanaf 8 september de nieuwe hoofdconstructie geplaatst en zal het geheel weer worden opgebouwd.

Staatsbosbeheer streeft ernaar dat de renovatie van het wildkijkscherm voor de edelhertenbronst is afgerond.

De edelhertenbronst is een periode waarin veel bezoekers komen kijk naar de strijd om de liefde en de gunst van de vrouwtjes. De paartijd van de edelherten. Dit betekent dat de wildobservatieplaats vanaf 16 september weer toegankelijk is voor publiek.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden