Wildkanseltocht WILD ZIEN? Dat doe je in EDE!

Foto: Luc Enting

Oog in oog staan met edelherten, reeën of wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. De kans op een ontmoeting met dit wild is helaas zeer zeldzaam. Je moet er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben. Het wild is schuw en laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk zien. Een grote kans om wild te zien is er vanaf wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van Natuurcentrum Veluwe.

De wildkansel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids van het Natuurcentrum. Vanwege de beperkingen tijdens de coronacrisis is er slechts ruimte voor 21 personen. De ruimte is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

De deelnemers gaan onder begeleiding op de fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel en lopen vervolgens met de gids vanaf de rand van het bos over een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel.

De kosten van de Wildkanseltocht, inclusief het gebruik van een fiets van het Natuurcentrum, bedragen € 7,00 p.p. voor volwassenen en € 5,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Tot en met 6 september organiseert Stichting Natuurcentrum Veluwe op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag nog Wildkanseltochten. De tochten duren tot de schemering, ongeveer 2 tot 3 uur. Vanaf 7 september staan dagelijks Bronsttochten op het programma.

Kijk voor de aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn en de kleding aan te passen, ofwel géén lichte kleding te dragen. Het verdient aanbeveling om een verrekijker mee te nemen.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden