Vogelzangexcursie Bennekomse Bos

Foto: Michael de Vries

Op zaterdag 22 februari organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een vogelzangexcursie. Er wordt gewandeld in het Bennekomse bos en natuurlijk wordt ook het Bennekomse Heitje niet overgeslagen. Het is altijd afwachten welke vogels zich zullen laten zien, maar bij een vogelzangexcursie gaat het natuurlijk ook in de eerste plaats om het geluid.

Deze ochtendwandeling is heel geschikt voor beginnende vogelaars. Er zal aandacht worden besteed aan een beperkt aantal soorten standvogels, waaronder de merel, roodborst en winterkoning. Na de zachte winter zingen waarschijnlijk ook de mezen al weer en misschien horen we een eerste vinkenslag.

Herkenning op basis van het geluid staat centraal, maar een verrekijker is toch altijd handig wanneer de vogels zich ook willen laten bekijken. Juist nu de bomen nog kaal zijn, is die kans wat groter dan later in het voorjaar.

Start om 8.00 uur vanaf de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan, nabij het koepeltje. (GPS-coördinaten 51 59 48.2 E 5 41 20.1.) De duur van de wandeling is ca. 2 uur. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen. Deelname is geheel gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

De gidsen zijn Hans Westendorp (tel 0318 – 418465), Marloes Remijnse, Rik Nagtegaal en Arjen Barten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden