Fietstocht Gelderse Vallei 17 en 25 augustus 2019

Foto: Ede.nieuws.nl

Onder leiding van een boswachter van het Natuurcentrum Veluwe maak je een prachtige fietstocht. Tijdens deze fietstocht geniet je van de mooie natuur in de Gelderse Vallei. Je krijgt uitleg over de stuwwallen en waarom deze juist in het zuiden van de Veluwe te vinden zijn. Ook het beheren en het onderhouden van de heide zal besproken worden.

Na wat klim werk krijg je een aantal grafheuvels te zien en de boswachter zal uitleggen waarom er in deze streek zoveel grafheuvels zijn. Via het Belgen Monument wordt een kort bezoek gebracht aan de loopgraven op de Eder Heide. De boswachter zal ook iets vertellen over de productiebossen, die in Gelderland veel voorkomen. Ook het wild dat in deze streek voorkomt, zoals het hert, de das, de vos, het ree en niet te vergeten het zwijn, komt uitgebreid aan de orde.

Na afloop van de tocht kunnen de deelnemers in het Natuurcentrum, tegen betaling, nog genieten van koffie, thee of frisdrank en even napraten met de boswachter. Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze fietstocht op zaterdag 17 augustus en op zondag 25 augustus.

De tocht start om 13:00 uur en duurt ca. twee uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

De kosten van deze fietstocht, inclusief het gebruik van een fiets van het Natuurcentrum, zijn € 6,00 p.p. voor volwassenen en € 4,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze fietstocht is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden