Moeflon-excursie op het Wekeromse Zand

Moeflons
Foto: Armand Fanchamps

WEKEROM – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 21 augustus een moeflon-excursie over het Wekeromse Zand.

Hier loopt een populatie van zo’n 80 moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zij het zand levend en dynamisch op deze mooie zandverstuiving. Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in een bos schuil houdt.

De boswachters gaan samen met de deelnemers op zoek naar deze dieren en vertellen over deze bijzondere soort. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat men de dieren ziet is aanwezig, maar ze kunnen zich ook te goed verstoppen. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deze excursie is daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren is noodzakelijk.
Start: 7.30 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Anita Leeuwis, tel. 06-24594294 of Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947

Routebeschrijving: aan de Wekeromseweg staat vanaf beide richtingen een geelgroen bord van het Geldersch Landschap & Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg.

Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (aan de rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. Men passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden