Winterkenmerken van bomen en struiken

Foto: Ede.nieuws.nl

Onder deze titel, met als ondertitel “met het IVN naar de knoppen”, organiseert de IVN-afdeling Ede op zaterdag 2 maart a.s. een excursie in het Edese Bos.

Juist in deze tijd tonen bomen en struiken kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk zijn waar te nemen. Men zal niet direct geloven dat veel bomen en struiken aan een simpel takje, met maar een paar knoppen er aan, al op naam zijn te brengen. En dan gaat het niet alleen om de vorm, grootte en plaatsing van de knoppen maar er is nog zo veel meer aan zo’n takje te zien. Wat dacht u van haren, lenticellen, schorskleur en doorns. Geen roos zonder doornen weet u wel? Of heeft een roos misschien helemaal geen doorns maar stekels, en wat is dan wel het verschil tussen die twee? Hoe zie je het verschil tussen een zachte en een ruwe berk of is dat te voelen en wat is het verschil tussen een zomereik en een wintereik? U wist niet dat er meer soorten berken en eiken waren? Zelfs verschillen tussen soorten zijn er te ruiken. Kortom een wandeling voor alle zintuigen.

Om U in de gelegenheid te stellen uw vragen te beantwoorden en u met dit alles kennis te laten maken gaat de IVN-gids graag met u op pad. Een vergrootglas of loep is  nuttig.

De start van de wandeling is om 14.00 uur vanaf parkeerplaats aan het begin van de Koeweg in Ede.

De wandeling duurt ca 1½ uur met de mogelijkheid tot uitloop tot 2 uur, afhankelijk van vragen en weer.

Opgave van tevoren is niet nodig

Deelname: zo als vanouds geheel gratis.

De gids is Dick Klein Geltink

Voor informatie tel. 0318 632673 (’s avonds)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden