Goed boeren met de Herenboeren

Foto: Ede.nieuws.nl

Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coöperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te verbouwen.

Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk. Op 28 juni is er bij Boekhandel Paard van Troje een info-avond en een mogelijkheid om mee te gaan doen met deze eerste Edese Herenboerderij. Dat is nog eens goed boeren.

Met deze coöperatie willen we in Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. Als je meedoet, kan je iedere week een pakket verse groenten en fruit ophalen. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei. Een boer doet voor ons het werk De coöperatie heeft een boer in loondienst voor de dagelijkse werkzaamheden. Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar ons bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Het eten is daardoor supervers en er gaat geen geld naar tussenschakels. Duurzaam eten De Herenboerderij gaat duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken. We creëren zo een landschap waar bijen, insecten en vogels weer volop aanwezig zijn. Veel verschillende gewassen verbouwen, verkleint het risico op ziekten en plagen.

Hoe werkt het? Een huishouden dat graag Herenboer wil worden betaalt eenmalig een bedrag. Hiermee wordt het terrein ingericht en investeringen gedaan, zoals het aanschaffen van gereedschap of werktuigen. Daarna betaalt elk huishouden iedere week een vast bedrag per gezinslid. Uw boontjes komen niet meer uit Afrika. Uw kip niet meer uit China. Maar gewoon van om de hoek. Eerlijk eten tegen een eerlijke prijs.

Enkele leden van Herenboeren Ede zullen op deze avond nadere uitleg geven over de op handen zijnde boerderij. U bent van harte welkom.

De avond wordt gehouden in Boekhandel Het paard van Troje, Grotestraat 87. Toegang is vrij. Aanvang 20.00 uur Reserveren kan via tel. 0318-615213 of per e-mail [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden