Lezing over huiszwaluwkolonie in het Binnenveld

Foto: Henk van Paassen

In het kader van de Vogelkijkweek van Vogelbescherming Nederland houdt vogelaar Henk van Paassen op dinsdagavond 15 mei a.s. een PowerPoint-lezing over het wel en wee van de huiszwaluw en het succes van de grote kolonie huiszwaluwen, die elk jaar nestelt op de boerderij van de familie Van Ginkel aan de Eemweg 3 te Bennekom.

Aanvang om 20.00 uur en inloop vanaf 19.30 uur. Vogelbescherming Nederland (VBN) en de Samenwerkende Organisaties Vogelonderzoek Nederland (SOVON) hebben het jaar 2018 uitgeroepen tot het Jaar van de Huiszwaluw. Doel daarvan is meer aandacht en onderzoek te richten op de Huiszwaluw, die op de Rode Lijst als gevoelig staat aangemerkt. In het kader van de Vogelkijkweek van VBN – die plaatsvindt van 12 tot 21 mei – heeft vogelaar Henk van Paassen gehoor gegeven aan de oproep om een lezing annex excursie te organiseren over de huiszwaluwkolonie bij de familie Van Ginkel aan de Eemweg 3 te Bennekom.

Op deze boerderij heeft een kolonie van meer dan 40 huiszwaluwen al sinds jaren haar vaste broedplaats. Tijdens de lezing en de excursie krijgt u alle wetenswaardigheden van de huiszwaluw te zien en te horen, inclusief de grote verhuizing van de kolonie (zie het blad Erfvogels in Beeld 2013). Theunis Piersma schreef er onlangs ook over in zijn boek ‘Zwaluwen van Gaast’ De avond op 15 mei begint om 20.00 uur; de inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Eemweg 3

Van Ginkelerf

Bennekom

 

Henk van Paassen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden