Rondleiding in het voorjaar en wandel mee met rondleiders van Stichting Recreatie Veluwe-Vallei over het Landgoed Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

Start voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N 224) te Ede. Toegangsprijs: volwassenen € 5,00 p.p.,kinderen € 4,00  p.p. Deze rondleiding  is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt 1 ½ uur.

Start op woensdag 28 maart en zaterdag 31 maart om 14.30 uur.

Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar

Hoe zag het vroegere huis eruit, wat was de functie van Kernhem, wie woonden er, waarom zijn er wandel lanen .Wat is de Vissekom en de Hanepol? Welke paddenstoelen kweekt men op zorgboerderij Makandra en wat zijn Brandrode koeien.

Waarom heeft de Gemeente Ede het landgoed laten herstellen. Genoeg vragen en veel antwoorden.

Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider u alles over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin, het vleermuis reservaat. Op het erf van een boerderij bekijken we de oudste boom in de regio.

Na afloop is gelegenheid koffie/thee te drinken voor eigen rekening in het voormalige koetshuis, nu pannenkoekenhuis “Kernhem”. Aanmelden: VVV Ede, Molenstraat 45, 6711 AW Ede, [email protected], tel. 0318 – 61 44 44 of ter plaatste bij de rondleiding.

DE WANDELING GAAT ALTIJD DOOR

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden