IVN belevingswandeling in het Bennekomse bos

Foto: Ede.nieuws.nl

Zaterdag 9 december is er een wandeling in het Bennekomse bos onder begeleiding van een gids van het IVN afdeling Ede.

De wandeling start om 14:00 uur bij de slagboom aan het eind van de Hullenbergweg in Bennekom. GPS-coördinaten N 51 59.801, E 5 41.327.

De winter volgt de herfst op. Hier is echt sprake van verstilling. De dieren hebben zich teruggetrokken, vogels hoor je even niet meer en geuren zijn er ook bijna niet te ontdekken. De dagen worden steeds korter en de natuur biedt ruimte voor een winterslaap. Klinkt heerlijk dat laatste, vind je niet?! Hoe haaks staat dit op ons bestaan? Maar wij zijn toch ook onderdeel van de natuur?

Eigenlijk weten we het wel, de mens hoort in harmonie met de natuurlijke cyclus van de natuur te leven. In de winter dwingt de koude en donkerte ons om te vertragen. Deze tijd van het jaar laat je bezinnen, je energie opbouwen en je krachten sparen.

Tijdens de wandeling gaan we letten op de manier hoe de natuur omgaat met de energie, krachten en opbouwen, want ondergronds broeit er ook weer van alles in de winter. In de natuur en wellicht dus ook in jou.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Gids op deze wandeling is Arjen Barten  (0318 430659)

Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede (waterdichte) schoenen zijn aan te raden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden