Bob de Bouwer kun je het ‘maken’?

Foto: Ede.nieuws.nl

Ja hoor ook vanmorgen was het weer raak. Hier word ik dus niet vrolijk van alhoewel ik wel begrijp dat het soms gebeuren moet.

Gelukkig ben ik niet zo iemand die gelijk in de ‘steigers’ duikt. Letterlijk dan. O, je snap hier natuurlijk niets van. Let op hier komt het.

De meesten van jullie zullen het eerste gedeelte wel herkennen maar dan. Het is zeven uur en na een toiletbezoek besluit je nog even lekker terug te kruipen in je warme bed. Nog een klein uurtje en dan gaat de wekker. Je dommelt weer in om vervolgens wakker te schrikken. Door het slaapkamerraam komt het harde geluid van een boormachine begeleid door het kloppen van hamers onverschrokken naar binnen zeilen. Je draait je om en trekt het dekbed over het hoofd. Het helpt niet ook dan nog dringt het geluid door en niks nog even rustig blijven liggen. Verstoord besluit je om dan maar op te staan. Je ochtendritueel het douchen, het tandenpoetsen, de ochtendgymnastiek en het ontbijt worden net als de drie ochtenden hiervoor, vergezeld door het geluid van een bouwplaats. Niet leuk.

Een paar weken geleden is het huis van een van de buren verkocht. Het stond al een tijdje leeg en sinds een paar dagen rijden de busjes van een aannemer af en aan. Vorige week heeft een grote vrachtwagen, in het keurig onderhouden tuintje van de vroegere buurvrouw een lading bouwmaterialen gedumpt. Ja u leest het goed gedumpt. Zonder ook maar enige rekening te houden met de prachtige bloemperkjes, liggen nu platen en latten opgestapeld in de tuin.

Dat was de start van een verbouwing. Zouden er speciale regels gelden voor het bouwen in een woonwijk? Het lijkt erop van niet. Tuurlijk snap ik dat er doorgewerkt moet worden. Maar om nou om klokslag halfacht te starten met boren en er maar lustig op los te timmeren is voor de omgeving nou niet echt waar je op zit te wachten. Het lijkt erop dat Bob de Bouwer ons wil laten weten dat zijn werkdag al een paar uur oud is. Hij is al heel vroeg opgestaan en door het busje nabij zijn eigen huis op gepikt om vervolgens op de bouwplaats te worden afgeleverd. Zijn dag is al lang begonnen.

Om een uur of negen is het ongeveer tienminuten stil. Koffie met brood, denk ik. Ja Bob de Bouwer heeft daarna weer genoeg energie om verder te slaan. Het is tien uur als het stiller wordt. Hier en daar valt nog een slag of een kort boor moment. En daarna, u gelooft het niet, de verdere dag bijna niets meer. En ik verzin het niet de afgelopen dagen allemaal hetzelfde.

Mijn vraag is aan alle Bob de Bouwers kunnen jullie dat niet anders plannen. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag de boor- en timmermomenten om de volgende dag rustig te starten met wat minder lawaai. Als vast bedankt. Het is maar een suggestie hoor ik ben geen bouw planner.

 

 

Vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden