Piano in hal Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Sinds enkele weken staat er een piano in de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De muziek is bedoeld om de soms spannende uren of saaie wachttijd te veraangenamen voor de patiënt en bezoeker.

De pianomuziek klinkt als warm welkom en verhoogt de sfeer. Ook veel medewerkers waarderen het dat er af en toe pianomuziek te horen is. De afgelopen weken is er al veelvuldig gebruik gemaakt van de piano en hebben verschillende patiënten, medewerkers en bezoekers hun muzikale talenten laten horen. Reumatoloog Maarten Rood is een van hen. Hij zegt: ‘Ik vind het leuk om te spelen en merk dat bezoekers in de centrale hal dit waarderen. Muziek verbindt mensen. Het is dankbaar en ook ontspannend om even op de piano te spelen.’

Respectvol

De piano vult dus al sinds de recente ingebruikname een muzikale rol in de centrale hal. Iedereen die het leuk vindt kan het instrument bespelen. Er staat een bordje bij het zwarte instrument: ‘Bespeel deze piano met liefde en respect voor het instrument en de mensen om u heen’. Iedereen die redelijk tot goed kan spelen is vrij om plaats te nemen achter de piano.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden