Acht houten soldaten betrekken kinderen bij het verhaal van de Grebbelinie

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum Fort aan de Buursteeg in Renswoude kunnen kinderen samen met hun ouders, kennis maken met Enrico, Diederik, Louis, Cornelis, Kobus, Jan, Heinz en Tom, de houten soldaten van de Grebbelinie.

Door een edutainment methodiek leren kinderen spelenderwijs over de cultuur en natuur van de Grebbelinie. En worden zo betrokken bij de verhalen van de soldaten. Verhalen die gaan over echte mensen in andere tijden. De acht soldaten representeren vier verschillende tijdsperioden van 1629 tot 1945. 8 juli opent het Fort aan de Buursteeg haar deuren voor iedereen van 11.00 tot 17.00 uur.

Het bezoekerscentrum is het startpunt van een ontdekkingstocht die onder andere met een stripverhaal, reenactors, speurtocht en workshops gemaakt kan worden. Restaurant Grebbelounge heeft de verhalen van de houten soldaten in de menukaart verwerkt en er is zelfs een echt paspoort dat toegang geeft tot de expositie en allerlei belevingen. In de wereld zijn er veel conflicten en miljoenen kinderen leven in de terreur van oorlog, terwijl het in Nederland al jaren vrede is. In Nederland is dit echter eeuwenlang heel anders geweest. Het verhaal van de houten soldaten gaat op deze thema’s in en levert een praktische en optimistische bijdrage door middel van een speelse en begrijpelijke benadering.

Edutainment

Vakmensen, topillustratoren, historici en kunstenaars bundelen de krachten om educatie en entertainment samen te laten komen. In samenwerking met vertegenwoordigers van de gemeente Renswoude, Staatsbosbeheer, vrijwilligers en ondernemers wordt het verhaal van de Grebbelinie een ware beleving. Onder leiding van edutainmentspecialist Simon Roelofsen is er een totaalbeleving ontstaan die volwassenen en kinderen niet zal ontgaan. Bert Rietberg is als absolute expert van de Grebbelinie onmisbaar voor de feiten, de cijfers en de historische kennis die nodig is om een kloppend en correct verhaal te maken.

Open huis op 8 juli

Tijdens een gratis toegankelijk open huis op 8 juli wordt iedereen uitgenodigd om kennis te maken met de Grebbelinie. In aanwezigheid van Luitenant Generaal Beulen en burgemeester Doornenbal – van der Vlist van Renswoude zullen kinderen op een spectaculaire wijze de 8 houten soldaten ‘afmarcheren’ bij het Fort aan de Buursteeg. Het bruist de hele dag van de activiteiten met workshops, een lokale markt, reenactors, demonstraties en speelse momenten.

Loopgraaf

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden