Expositie ‘Het Pad van Pijn’ in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws

Van 15 juli tot en met 30 juli exposeert Mouafk Khzaal in Huis Kernhem met schilderijen in acrylverf op canvas.

Mouafk Khzaal is een Arameër, afkomstig uit Syrië. Hij studeerde kunst aan het Art Center in Homs en had in 2010 zijn eerste individuele exposities in Homs, Damascus en in Libanon.

Medio 2014 ontvluchtte hij zijn land en uiteindelijk kwam hij in Ede terecht. Hij werd lid van het Platform Edese Kunstenaars (PEK) en heeft deelgenomen aan de Nationale Kunstdagen te Rotterdam en aan de Annual Dutch Art Fair (ADAF) te Amsterdam.  Naast kunstenaar is hij ook tandarts.

Volgens Mouafk kom je er pas in een vreemd land achter wat je vaderland is: “Het is het ding dat je altijd vergeet in je koffer te stoppen. Het is je hart”. Hij verheugt zich om nu te wonen in het land van Vincent van Gogh, “mijn eerste en grote leraar”.

Mouafk: “Kan kunst de waarheid weerspiegelen zónder etiquette en valsheid? Moeten wij ons alleen zorgen maken over vandaag of houden we ook rekening met de toekomst? Morgen is de toekomst van onze kinderen. In mijn schilderijen zoek ik naar menselijkheid en geluk binnen de tragedie!”

Op zaterdag 15 juli om 15.00 uur zal de expositie feestelijk beginnen met een welkomstwoord van Wim Hoogenboom, namens Huis Kernhem, en met klassieke muziek en gedichten.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl,

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden