AZC Portretten

H.Oudijn
Foto: Ede.nieuws.nl

Vanaf 19 juni tot en met 22 augustus exposeert Edenaar Henk Oudijn in de Stadswinkel van Cultura Ede. Voor deze tentoonstelling heeft Oudijn een aantal portretten getekend van mensen uit een AZC in de buurt.

Elke week gaat Oudijn met een aantal vluchtelingen tekenen en schilderen: “Samen maken we mooie tekeningen en schilderijen, en ondertussen leren we van elkaars cultuur en taal.”

H.Oudijn

 

De serie portretten zijn een aantal van deze AZC-bewoners en enkele familieleden. “Het leven in een AZC is een wereld op zich, en het zou mooi zijn als er contact is met deze kwetsbare groep mensen met ieder hun eigen verhaal. Ze leven zo dichtbij, maar tegelijk nogal afgeschermd. Door ze na te tekenen, komen ze dichter bij me, en nu door middel van deze expositie ook bij anderen.”

Henk heeft deze serie portretten met houtskool getekend: “Houtskool is een puur en direct materiaal, en je kunt er op verschillende manieren mee werken: met lijnen, vlakken, en met je vingers erin vegen. Ik werk in deze serie met een vrij losse tekenstijl, maar wel zo dat de portretten herkenbaar zijn.”

Molenstraat 45, Ede

De Stadswinkel van Cultura

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden