Bennekomse lanceert een boek over het leven in Noord-Korea

Foto: Otto van Rooy
Foto: Ede.nieuws.nl

De angst zit er goed in bij de mensen in het Westen. VS-president Trump is voor veel mensen onbetrouwbaar, maar de Noord-Koreaanse leider Kim Jung Un wordt door bijna iedereen als gevaarlijke mafketel weggezet.

Noord-Korea is een heleboel dingen: een failed state, een freak show en een tikkende nucleaire tijdbom, om er maar eens een paar te noemen. Er valt echter meer over Noord-Korea te vertellen als je dit frame laat voor wat het is. Meer begrip volgt dan vanzelf.

Het onlangs verschenen boek Noord-Korea unframed observeert en geeft achtergronden over de cultuur en de historie van het land en duikt in het alledaagse leven van gewone Noord-Koreanen. Op basis van onderzoek en eigen ervaring tijdens een rondreis door het land laat de auteur M.B. Gruisen uit Bennekom/Tjuchem zien dat de kinderen niet beter weten en dat volwassenen roeien met de riemen die ze hebben. Soms gebeurt dat lijdzaam, soms ook heel creatief.

Noord-Korea unframed is een frivool vormgegeven boek met een informatief prikbord (op linkerpagina) en met observaties, achtergronden en essays (op rechterpagina). Het levert een aanvullend beeld op de standaard-berichtgeving over Noord-Korea op.

Het boek Noord-Korea unframed: observaties en achtergronden is te koop voor 24,50 euro via www.noordkoreaunframed.nl, via bol.com en in elke boekhandel.

Foto Otto van Rooy

Bericht Marjo Gruisen

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden