Scouting te populair in Ede? Help!

Foto: Ede.nieuws.nl

De zeven scoutinggroepen uit de gemeente Ede merken dat scouting erg populair is. De meeste groepen werken inmiddels met wachtlijsten. Bij sommige groepen geldt zelfs dat de wachtlijsten zo groot zijn, dat het jaren duurt voordat een kind het scoutingavontuur kan beleven.

Natuurlijk is het niet raar dat scouting zo populair is: iedereen mag mee doen, het is niet competitief van aard, je leert samen te werken, je maakt enorm veel plezier, doet veel verschillende stoere dingen en trekt er op uit in de natuur. Scouting is veilig, de leiding is goed getraind en er ontstaan vriendschappen voor het leven.

De zeven scoutinggroepen vinden het heel erg jammer dat er zoveel kinderen zijn die graag het scoutingavontuur willen beleven, maar vanwege de wachtlijsten de kans niet krijgen. Daar willen we graag wat aan doen. Bij een aantal groepen is plek voor extra vrijwilligers, waardoor er ook meer kinderen kunnen worden toegelaten. Wie het leuk lijkt om mee te werken aan scoutingavonturen en zo betekenisvol bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, kan zich vrijblijvend melden bij één van de scoutinggroepen. Bij de meeste groepen is overigens geen wachtlijst voor meisjes.

Tenslotte: na de zomer start Albert Heijn met een spaaractie, waarmee je gratis een keer mag komen kijken bij een scoutinggroep. Om geen valse verwachtingen te wekken gelet op de wachtlijsten zullen daar niet alle Edese scoutinggroepen aan mee doen. Op afspraak een keer komen kijken is bij ons overigens altijd gratis.

De zeven scoutinggroepen in de gemeente Ede zijn: Scouting Bennekom, Scouting Jan Hilgers (Ede), Scouting Langenberg (Ede), Scouting Lunteren, Scouting Musinga Rijn (met locaties in Bennekom en Wageningen), Scouting Pieter Maritz (Ede) en Scouting Tarcisius (Ede).

De voorzitters van 7 Edese scoutinggroepen

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden