Actie Ede Nieuws! Met als prijs een mooi boek over de slag bij De Grebbeberg

Foto: Ede.nieuws.nl

Ede Nieuws geeft i.s.m. Chris Ouboter tweemaal een exemplaar van zijn boek De Hofleverancier weg. Het is een waargebeurd verhaal. Lees de bijzonderheden in de samenvatting.

Hoe doe je mee:

Like onze Facebookpagina van Ede. Nieuws.

Laat ons weten waarom je het boek zou willen hebben.

Deel het Facebookbericht.

Als je ons al volgt, maak je uiteraard ook kans op deze mooie prijs!

Actie loopt tot zaterdag 24 juni 2017, dan worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Wat kan je winnen: Een prachtig boek van ruim 300 pagina’s met een waargebeurd verhaal. Het is niet vaak omschreven wat de militairen hebben meegemaakt bij de Grebbeberg. Dus een bijzonder boek. Een ontmoeting met de schrijver met een kop koffie of thee. Een persoonlijke toelichting over het verhaal, wat inmiddels ook al in de bibliotheek van Stichting Herdenken 1940/45 is opgenomen.

 

Dus like Facebook Ede. Nieuws en kijk op de site ede.nieuws.nl

Samenvatting boek

De Hofleverancier. Is een waar gebeurd verhaal in romanvorm geschreven en gaat over motorordonnans Luit Elzinga. Mei 1940 het Nederlandse leger. Een jongen van 22 jaar die op pad gestuurd wordt tijdens de eerste heftige oorlogsdagen op en rond de Grebbeberg.

En vervolgens geconfronteerd wordt met verraad en bedrog. Gevochten heeft voor zijn land tegen de overmacht van de Duitsers. Na vijf dagen zwaar te hebben gevochten is hij krijgsgevangen genomen door de Duitsers. Door een wonder heeft hij de oorlog overleefd.

In augustus 1945 is hij door de Nederlandse regering naar Indië gestuurd. De teleurstelling in nazorg van de Nederlandse regering en naweeën, ten gevolge van de oorlog en Indië zijn groot geweest in zijn verdere leven.

In dit boek staan nog niet bekende feiten over de slag op en rond de Grebbeberg. Ook is beschreven hoe hij als militair de gevechten, zijn angsten en daden beleefde, ook ten opzichte van zijn jonge liefdesleven. Zijn verhaal vraagt om respectvol doorverteld te worden. Een verrassend herkenbaar verhaal. Chris Ouboter

Prijs boek € 24,95

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden