Première theatraal concert Menschen-Worte in Kröller-Müller Museum

Hans Heijmering
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 27 mei vindt de première plaats van de muziektheatervoorstelling MENSCHEN-WORTE van de Nederlandse componiste Astrid Kruisselbrink om 15.00 uur in het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

Menschen-Worte is gebaseerd op het poëtische werk van de Duits-Franse beeldend kunstenaar en dichter Hans Arp (1886-1966). Vier enthousiaste musici brengen zijn humoristische en beeldende gedichten tot leven: Antje Lohse mezzosopraan, Marieke Franssen fluit, Jelte van Andel contrabas en Miriam Overlach harp.

Woorden worden klank, en musici worden personages, in deze intieme voorstelling waarbij het publiek wordt meegesleept naar de tijd van Dada en De Stijl van 100 jaar geleden. De eindregie is in handen van Marc Pantus. In het Kröller-Müller Museum is er van 20 mei t/m 17 september een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk: The Poetry of Forms. Na de première in het Kröller-Müller Museum gaat de productie op tournee langs Nederlandse musea en podia.

Hans Arp

De Duits-Franse beeldhouwer, schilder en dichter Hans Arp (1886-1966) was een van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars van de Europese avant-garde. In zijn werken is de wisselwerking tussen beeldende kunst en poëzie met humor en speelsheid goed te zien.

Astrid Kruisselbrink

MENSCHEN-WORTE

Voor mezzosopraan, fluit, contrabas en harp

Theatraal concert rond de gedichten van Hans Arp in het kader van 100 Jaar De Stijl zaterdag 27 mei, 15.00 uur.

Houtkampweg 6, Otterlo

Kröller-Müller Museum

Informatie en contact: Tia Schutrups | Stichting KNARS

T +31 6 250 95 705, [email protected], www.stichtingknars.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden