Edese Kelly ter Velde komt met vervolg op debuutroman

Kelly ter Velde
Foto: Ede.nieuws.nl

De nieuwe roman van de Edese Kelly ter Velde is vorige week verschenen. In ‘Hartslag’ gaat de verhaallijn tussen huisarts Gabriel en zijn patiënte Eva verder.

In dit deel heeft Ter Velde (31) geprobeerd haar personages verder uit te diepen. Met succes, aldus haar uitgever. Gabriel wordt achtervolgd door een geheim uit zijn verleden. Een geheim dat hem zijn relatie met Eva kan kosten.

De debuutroman ‘De huisarts’ van Ter Velde is niet onopgemerkt gebleven. De positieve recensies bij onder andere bol.com en bij haar uitgever liegen er niet om. Zelf blijft ze er bijzonder nuchter onder. ,,Ik had nooit verwacht dat er zoveel aandacht voor mijn boek zou komen, wat natuurlijk fantastisch is. Ik heb het geschreven tijdens een warme zomer in mijn achtertuin ter ontspanning en ik heb daarbij nooit de intentie gehad om het uit te laten geven. Nu zijn we een half jaar verder en is het productieproces van deel twee net afgerond. Eigenlijk best bizar, maar wel ontzettend gaaf natuurlijk.”

FICTIE

Omdat ze geen afscheid kon nemen van haar hoofdpersonage Eva is ze doorgegaan met schrijven. Daarnaast heeft ze een select groepje van mensen die ieder hoofdstuk met haar meelezen en die ook wel hebben aangedrongen op een vervolg. ,,Eigenlijk is het heel grappig. Tegenwoordig schrijf ik iedere avond in mijn bed ter ontspanning. Ik heb met mezelf afgesproken minimaal een hoofdstuk per avond te schrijven. Vervolgens wachten mijn meelezers met smart op het nieuwe hoofdstuk. Ze hebben al aangegeven dat dit hun slaappil is. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen?” Wel heeft ze in tegenstelling tot deel een minder persoonlijke aspecten van zichzelf in haar hoofdpersonage gelegd.

VERRASSING

Ter Velde heeft ervoor gekozen om aan het einde van dit deel een memory lane over Eva toe te voegen. ,,Ik ben ervan overtuigd dat dit van toegevoegde waarde is”, vertelt ze. ”In beide delen wil Eva niet terugdenken aan haar verleden. In de memory lane gebeurt dit door middel van dagboekfragmentatie. Als de lezer nog geen sympathie voor Eva had ontwikkelt, dan kan ik ze verzekeren dat dit na het lezen van de memory lane wel het geval is.”

Het boek wordt uitgegeven via Boekscout, een uitgeverij ‘on demand’. Dit betekent dat er geen grote oplage wordt gedrukt, maar dat er pas wordt gepubliceerd na een bestelling. De uitgever heeft inmiddels aangegeven ook belangstelling te hebben voor deel drie. Bestellen kan via boekscout.nl en bol.com.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden