Fotoveiling in Cultura brengt de stand op dik 40.000 euro

Foto: Ede.nieuws.nl

Drie keer is scheepsrecht. Met de derde opeenvolgende actie van Rotaryclub Ede is een totaalbedrag van ruim veertigduizend euro bijeengebracht voor de Bennekomse Manege zonder Drempels.

Met het kerstconcert in december, het Groot Edes Dictee in maart en de fotoveiling op 18 april die ruim 14.000 duizend euro opbracht. Gratis beschikbaar gestelde foto’s van bekende Edese en Nederlandse topfotografen – vanaf begin april tentoongesteld in Cultura – gingen voor honderden en in enkele gevallen zelfs voor een paar duizend euro van de hand.

Veilingmeester notaris Ed Boerkamp, lid van Rotaryclub Ede – bracht de vijftig (!) kavels met enthousiasme onder de aandacht van de geïnteresseerden in het atrium van Cultura. De initiatiefnemers/organisatoren Rob Sloof, Arjan van Bruggen en Bert Andrée hadden alle zeilen bij gezet om via hun netwerk en uit eigen werk aansprekende foto’s bijeen te brengen voor deze bijzondere veiling. Burgemeester Cees van der Knaap brak een lans voor het ‘goede doel’. Dit werd treffend benadrukt door een moeder van twee ernstig gehandicapte kinderen, die jarenlang hadden genoten van het ‘huif bed-rijden’.

Exclusieve opnames van concerten en artiesten, ontroerende en spectaculaire natuurfoto’s, landschappen, dieren en verstilde portretten kregen nieuwe eigenaren. Zoals een foto van Max Verstappen (Frits van Eldik), waar alleen zijn ogen in de kier van de helm zichtbaar waren. De vier panelen waarop Arie Jonkman de skyline van Rotterdam had vastgelegd leverden een topopbrengst op. Sluitstuk en aanvankelijk niet opgenomen in de catalogus, was een foto van Herman Stover van de jaarlijkse luchtlanding op de Ginkselse Hei.

Het werd een lange zit, maar de Big Booming Band (een bigband die aanstekelijk sfeer verhogend is) zorgde tussendoor voor afleiding. Voorzitter Pieter Oosterveld van de Manege zonder Drempels was blij verrast met de opbrengst. Deze bijzondere manege zet zich al bijna dertig jaar zonder subsidies of reguliere vergoedingen in voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen door hen tegen geringe kosten te laten ‘huif bed-rijden’ en hen en hun ouders/broers/zusjes en eventuele begeleiders accommodaties voor vakanties aan te bieden. Met deze gift kan de manege weer even vooruit. Oosterveld: “We hebben geen drempels”, zei Oosterveld. “Dus kom gerust zelf eens kijken wat we en hoe we het doen”.

Marie-José Urlings, Rotaryclub Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden