Eerste Internationaal Kamermuziekfestival in Ede

Anna Fedorova
Foto: Ede.nieuws.nl

Houd het hemelvaart weekend vrij in uw agenda. Van donderdag 25 tot zondag 28 mei staat Ede in het teken van het eerste Internationaal Kamermuziek Festival Ede (IKFE). Vier dagen lang is het feest met de mooiste muziek op de prachtigste locaties van Ede met musici van wereldfaam.

De vermaarde pianiste Anna Fedorova vormt als artistiek directeur de spil van dit eerste Internationaal Kamermuziek Festival Ede. Ze is wereldwijd een graag geziene gast (op dit moment on tour in Amerika en Japan) en ook in het Concertgebouw geeft zij regelmatig acte de presence.

Hartverwarmend

Deze hartveroverende pianiste nodigt elf musici uit heel Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika uit om in het Hemelvaartsweekend de prachtigste muziek te spelen. Ook geven ze optredens bij Simonis & Buunk en in huis Kernhem. In Cinemec draait een film, in Cultura is er een kinderconcert en in Akoesticum geven deze gerenommeerde musici masterclasses aan amateurmusici en conservatoriumstudenten.

In de Edesche Concertzaal spelen deze musici maar liefst vijf concerten. Op Hemelvaartsdag opent het festival met een feestelijk avondconcert rondom Schuberts Forellenkwintet. ’s Middags geeft Cinemec de aftrap met de filmklassieker ‘A late quartet’, over een strijkkwartet aan het eind van hun Latijn. Gaan ze hun problemen overwinnen, of gaan ze voor altijd uit elkaar?

Extra activiteiten

Vrijdagmiddag geeft Jan-Willem van Ree, artistiek manager van de Edesche Concertzaal, een concertlezing in huis Kernhem. Samen met een aantal musici laat hij live voorbeelden horen van een aantal muziekstukken die ’s avonds in de Edesche Concertzaal in het Late night-concert gespeeld worden.

De zaterdag begint met een kinderconcert in Cultura, vervolgd door masterclasses in Akoesticum. In de namiddag stelt Simonis & Buunk haar deuren open voor een concert uit de tijd van een aantal kunstwerken die daar te zien zijn.

Grande Finale

Zaterdagavond is er de Grande Finale in de Edesche Concertzaal, gevolgd door een heuse Tango Night met Marcelo Nisinman. Ook zondagmorgen is er nog een vervolg met een bijzondere kerkdienst met klassieke muziek, georganiseerd samen met de Noorderwijkgemeente.

De Edesche Concertzaal organiseert dit eerste Internationale Kamermuziekfestival, wat jaarlijks in het Hemelvaartsweekend plaats zal vinden. Met veel enthousiasme hebben de genoemde culturele partners zich aangesloten bij dit initiatief.

Alle informatie over het IKFE vindt u op kamermuziekfestivalede.nl/ waarvan ook een Duitse en Engelstalige versie bestaat. Geniet deze Hemelvaart dus van de mooiste klassieke muziek, een heerlijk Edes weekend vol hartverwarmende muzikale activiteiten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden