Testcase met Percossa in Cultura

Foto: Ede.nieuws.nl

Percossa gaat op donderdag 6 april in Theater Cultura met de billen bloot in de spectaculaire slagwerkshow Testcase. Aanvang: 20.15 uur. Percossa staat garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor: de ‘Rebels of Rhythm’ van Percossa.

In deze proefvoorstelling gaan ze terug naar de essentie van dit alles. ,,Geen gelikte lichtshow of gepolijste fratsen maar spiksplinternieuwe muziek en acts. Ongezouten, rauw en onversneden. Straattheater op het toneel. Om te testen, te verfijnen of weg te gooien; u mag het zeggen”, vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

Percossa is waarschijnlijk de meest spelende slagwerk act van Nederland, hoewel de spelers zelf vinden dat ze die term, slagwerk act, al lang geleden achter zich hebben gelaten.

HUMOR, De term nodigt uit tot vergelijkingen met acts waarmee Percossa inhoudelijk eigenlijk niet meer vergeleken kan worden. Slagwerk geldt voor Percossa niet als doel op zich, maar als middel om theater te maken. Meestal met een stoer karakter, dat bij slagwerk hoort. Vaak met humor, waarin Percossa mede door de inbreng van regisseurs Karel de Rooij, Hans Minnaert en Jos Thie, uitblinkt. Maar soms ook betoverend en ontroerend en dat vereist meer dan spierballen-getrommel. Ieder brengt zijn eigen specialiteit mee en zo ontstaat er een groep die uitblinkt in virtuositeit en verscheidenheid. Een voorstelling van Percossa is als een rit in een achtbaan; omhoog en omlaag gaat het met altijd onverwachte bochten terwijl er uit het niets een looping kan opduiken. Met duizelingwekkende snelheid sleurt Percossa zijn publiek mee van de ene opwindende soort slagwerkmuziek naar de andere. Opzwepende muziek uit Afrika maar ook ontwapenende melodische thema’s, imponerend Japans slagwerk maar ook hypnotiserende Minimal Music, Jazz en Funk en Dance kortom alles wat slagwerk zo aantrekkelijk maakt. Die muzikale kracht van Percossa wordt tot overdonderende proporties opgeblazen door de theatrale zetting. Slagwerkgroepen zijn er zoveel in de wereld, van Percossa is er maar een.”

WORKSHOP VOOR HET CONCERT Om alvast in de stemming te komen, geven de mannen van Percossa voor de liefhebbers een workshop. Testcase is precies zoals de titel aangeeft: een voorstelling met beproefde succesnummers van Percossa, maar vooral ook nieuwe nummers en acts die op het publiek afgevuurd worden.

,,Percossa staat ervoor garant dat ze uit alles muziek kunnen halen. Daarom wordt het publiek uitgenodigd om voorwerpen mee te nemen, die ze tijdens de voorstelling gebruiken. Van koffiemok tot kranten, van een wc-borstel tot Bastogne koeken. Niets is te gek. Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek deze voorwerpen in het Atrium in de grabbeltrommel deponeren, die tijdens de voorstelling het toneel opgesleept wordt. Zo wordt de interactie met het publiek voluit benut.”

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij de receptie/Stadswinkel van Theater Cultura telefoonnummer 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden