Burgemeester René Verhulst opent vernieuwd Museum Lunteren

Woensdagmiddag 1 juli om 13.00 uur opende burgemeester René Verhulst in het gezelschap van genodigden de nieuwe Noordmansvleugel van Museum Lunteren.

Bij de opening was maar plaats voor een beperkt aantal mensen, om te voldoen aan de 1,5 meter COVID 19 regeling.

Blikvangers zijn in de nieuwe Noordmansvleugel, “Mode op de Veluwe met een knipoog naar het verleden”, dat in samenwerking tot stand kwam met de modevakopleiding HJS te Arnhem. Gecombineerd met de ‘Parels’ uit de unieke collectie prachtige sieraden en klederdrachten van Rein Lotterman. Ook is de niet eerder vertoonde collectie van de Veluwe impressionist Martinus Nefkes te zien.

In het bestaande oude museum is de sfeerkamer aangevuld met de expositie ‘De Veluwenaar onder de deken vandaan’. En is er een Galerie voor hedendaagse Kunst met een verrassende blik op het werk van de Lunterse kunstenaars van de Kunstlijn.

In de bovenzaal van het museum is de tentoonstelling, ‘De bijzondere geschiedenis van Lunteren’, en een toeristisch informatiecentrum.

Met deze nieuwbouw is het museum uitgegroeid tot een prachtige plek waar kunst en cultuurhistorie hand in hand gaan. Het is daarmee een aanwinst voor Lunteren. Zeker een aanrader om eens te gaan bekijken.

Meer informatie en het reserveren van een bezoek kan via www.museumlunteren.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden