Het Nationaal Theaterweekend & Singer songwritersfestival Ede van 24 tot 26 januari in Cultura

Foto: Cultura Ede

Het leukste weekend van het jaar! Nederland viert theater met meer dan 300 verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 80 theaters in Nederland. En natuurlijk doet Cultura ook mee met een weekend boordevol leuke activiteiten.

Tijdens het Nationaal Theaterweekend kun je ervaren hoe mooi, magisch, spannend theater kan zijn en beleef je het theater van dichtbij! Een theaterkaartje kost tijdens het Nationaal Theaterweekend maar een tientje!  Wie neem jij mee?

Vrijdag 24 januari 2020

 

Wat is er veel te doen vandaag!!

Vanaf 11:30 uur  kun je genieten van diverse optredens in het atrium, met o.a. Arjen Boersma (akoestische gitaar) en de Cultura Band!

 

Masterclasses Singersong writer | 12.00 – 17.00 uur

Wil jij Singer songwriter worden? Volg dan onze speciale Masterclasses Singersongwriter, met o.a. een masterclass door Tim Knol!

AANMELDEN

 

Kunstfestival  ‘TOOИ!’ | 12.00 – 16.00 uur

Verwonder je tijdens dit festival over ‘De glans van geluid’. Doe mee met muziektheater, verbaas je over exposities en beleef een oase van rust. Duik in een gigantisch prentenboek, leef je uit tijdens het experimenteren met de elementen of ervaar het festival zonder zicht.

Dit festival is geschikt voor oud en jong en iedereen daar tussenin. Heb je zin om je onder te dompelen in de wondere wereld van creativiteit en kunst? Wie je ook bent en wat je verlangen ook is; je bent welkom!

Op zaterdag 25 januari tussen 12.00 en 16.00 uur ontdek je TOOИ! in Cultura. Laat je inspireren door bijzondere ontmoetingen met kunstzinnige CHE-studenten en ga naar huis met een brede glimlach op je gezicht.

 

MEER INFORMATIE

Gratis workshop Improviseren met cabaretgroep ‘Op Sterk Water’ (17.00 – 18.00 uur en 18.15 – 19.15 uur)

Leer zelf improviseren van de tijdens de workshop voorafgaand aan de voorstelling!. De workshop wordt gegeven door de grappigste improvisatiecabaretiers zelf: de mannen van ‘Op Sterk Water’. Na de workshop rol je voorbereid en ervaren de voorstelling in!

De workshop vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling  en is gratis te bezoeken. Maar let op, er is bepekt plek, dus wil je meedoen? Geef je dan snel op via [email protected]

 

Cabaretvoorstelling ‘In Space‘ van ‘Op Sterk Water’ (20.15 uur)

Op vrijdagavond trappen we af met de cabaretvoorstelling  ‘In Space‘ van Op Sterk Water.

In hun nieuwe voorstelling ‘In Space’ gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij…

 

Meet & Greet met Cabaretgroep ‘Op Sterk Water’

Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met Op Sterk Water tijdens de ‘afbouw’ in de theaterzaal.

Praat na met de mannen Op Sterk Water en krijg meteen een uniek kijkje achter de schermen over hoe het na áfloop van een theatervoorstelling gaat!

TICKETS

Masterclass Muziek voor film, met Robin Assen | 13.00 – 15.00 uur

In de masterclass analyseren we muziek en sound op een interactieve manier als synergetische lagen in ‘storytelling’ in film. We zullen 10 minuten van een bekende film kijken, en daarna de analyse aangaan aan de hand van drie hoofdvragen die van te voren zullen worden gesteld, om er achter te proberen te komen waarom deze scenes tot de meest briljante horen in hun soort.

 

Silent Concert | Open studio | 14.00 – 17.00 uur

Kom ook genieten van een silent concert; luister live naar muziek tussen de muzikanten die bezig zijn in Studio Cultura!

 

Workshop singer songwriting voor kinderen | 14.00 – 15.30 uur

Maak je eigen hit!

Wil jij weleens een eigen hit maken? Toch denk je “Dat kan ik nooit!” Kom dan naar de singer-songwriter masterclass met Tim de Rooij. We zullen is onder de loop nemen hoe al die singer songwriters nummers maken en gaan proberen om dit zelf ook te doen! Neem je instrument, teksten, fantasie en creativiteit mee en wordt een singer songwriter in the making.

Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen, dus wees er snel bij! Leeftijd; 8-12 jaar. Entree 10 euro. Kaarten verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl.

 

Masterclasses Muziekplein

Of volg ’s middags diverse masterclasses van docenten van het Muziekplein, en laat daarna iedereen horen wat je geleerd hebt tijdens jouw eigen optreden in het Atrium!

 

Singer Songwriter Festival 2020 | 17.00 – 23.15 uur

Zaterdag 25 januari 2020

Met allereerst de optredens Singer Songwriters vanuit de Masterclass in het Atrium van 17.00 – 18.00 uur.

19.00 – 19.30 uur Ruben Schaap (theaterzaal)

19.45 – 20.15 uur Iris Penning (Atrium)

20.30 – 21.15 uur Janne Schra (Theaterzaal)

21.30 – 22.15 uur A Balladeer (Atrium)

22.30 – 23.15 uur Tim Knol (Theaterzaal)

TICKETS

Deze dag, deze avond vol muziek sluiten we af met een Afterparty met ….Walinda de Jong

Zondag 26 januari 2020

 

Familievoorstelling ‘Agent & Boef‘ (3+)

Zondag middag is het tijd voor de allerkleinsten met ‘Agent een Boef’! Kom met de hele familie genieten van deze familievoorstelling van Theatergroep ‘De Toren van Geluid’.

Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem: soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit… Kan Agent Boef ook dit keer weer vangen? En zullen ze vrienden blijven?

 

Gratis workshop na afloop

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen gratis meedoen met een lekker actieve workshop dans van docent Femke of een leuke knutselworkshop van Jenny.

TICKETS

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden