‘KOM bij Cultura’

Foto: Cultura

Vanaf woensdag 11 december is er in de huiskamer van Cultura een nieuwe expositie ‘KOM bij Cultura’. Het thema KOM is op zeer diverse manieren uitgewerkt door 40 keramiekcursisten

Wat maakt een kom zo bijzonder? Misschien wel de simpele basisvorm waarbij de kom zowel functioneel kan zijn als decoratief. Beide aspecten komen goed tot uitdrukking in de cursistenexpositie van de Keramiekcursus bij Cultura. Wat iedere kom uniek en soms zeer verrassend maakt is wat de keramiekcursisten ermee hebben gedaan. Niet alleen is de vormgeving zeer divers, ook zijn er allerlei decoratietechnieken toegepast. Sommige deelnemers hebben de functie van de kom ongemoeid gelaten, andere hebben die bruikbaarheid juist teniet gedaan. In de expositie komen de vele aspecten van het thema mooi naar voren.

Zo zijn er functionele kommen, maar ook kommen met een woordspeling zoals wel-kom, uit-de-kom of kom-ma. Achter iedere kom zit wel een persoonlijk verhaal. Een aantal cursisten heeft zich laten inspireren door de bebouwde kom: op de rand van een kom zijn gebouwen aangebracht. Zelfs is er nog een toespeling gemaakt op het menselijk lichaam: een tweetal botten met als titel ‘uit de kom’. De expositie is te zien vanaf woensdag 11 december tot woensdag 22 januari 2020 in de Huiskamer van Cultura.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden