Sinterklaasintocht Ede 2019

Ontvangst Sinterklaas In Ede-Centrum 2018
Foto: Ede.nieuws.nl

De Sint komt over een week naar Ede! Wij hebben hier alvast het programma van de intocht op een rijtje.

Het is al bijna weer zover, je hoeft nog maar een paar nachtjes te slapen totdat het zaterdag 16 november is. En dan komt de Sint met zijn zwarte Pieten alweer naar Ede.

Rond 13.00 uur wordt de Sint en zijn Pieten verwacht op het Museumplein, Hij wordt ontvangen door burgemeester Verhulst, waarna de Sint en de burgemeester naar het podium gaan voor het vervolg van Sinterklaasjournaal van EdeTV.

Vanaf het Museumplein gaat de Sint met zijn gevolg naar het Maanderplein, waar rond 14.30 uur de optocht start.

De optocht gaat vanaf het Maanderplein via het Maandereind naar het Bevrijdingsplein. Hier begint de Goedheiligman aan een rondje door het Centrum, de Vendelstraat, Achterdoelen en vervolgens via de Doelenstraat weer terug naar het Bevrijdingsplein.

Sint steekt hier door naar de Grotestraat en slaat bij de Molenstraat linksaf richting Cultura. Hier opent hij het Pietenhuis. Daarna vertrekt Sinterklaas via de Telefoonweg naar de Maanderweg, waar het einde van de optocht is. De optocht begint om 14.30 uur en is om 15.00 uur afgelopen.

Naderhand gaat Sinterklaas nog met een aantal Pieten naar de Manege zonder Drempels aan de Bovenbuurtweg 50a, Bennekom want ook daar zitten kinderen in spanning op de Goedheiligman te wachten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden