Ontdek de waargebeurde verhalen van Geheim Agenten op de Veluwe

Foto: GeheimAgenten_Akoesticum

Captain King, Frans Hals, Martien. Drie schuilnamen van geheim agenten die op de Veluwe actief waren. Hoe heetten ze echt, wat deden ze precies, waar zaten ze verborgen, door wie werden ze geholpen? In samenwerking met het Platform Militaire Historie Ede (PMHE) en National Intelligence Studies Association organiseert Akoesticum in het kader van 75 jaar vrijheid op 15 november een avondvullend programma over dit bijzondere onderwerp. Door middel van muziek, verhalen en een expositie zullen de waargebeurde verhalen van de geheim agenten tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven worden gebracht.

Het programma
Neem een kijkje in de werkwijze van de geheim agenten die in 1944/45 op de Veluwe actief waren en ontdek de verschillende materialen en gadgets die gebruikt werden tijdens operaties. Een deel van dit materiaal, waaronder de unieke S-Phone van het Cryptomuseum en enkele ‘escape aids’ zal tijdens de expositie te bezichtigen zijn. Ed van Seters van PMHE zal daarnaast door middel van tafelgesprekken op zoek gaan naar het persoonlijke verhaal achter de spionnen en hun acties. Onder andere met Gerard van Loenen en Victor van Haeren, wier vaders voor een van die diensten gewerkt
hebben en er jaren onderzoek naar hebben gedaan.

De lezingen worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s en tijdens de pauze en na afloop is er ruimte om de expositie te bezichtigen en uitgebreid na te praten onder het genot van een borrel.

Algemene informatie:
Voorstelling: Geheim Agenten op de Veluwe
Datum: Vrijdag 15 november 2019
Tijd: 19.00 uur – 21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Prijs: € 9,50 incl. drankje
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 D42, Ede
Tickets: www.akoesticum.org/evenementen/geheim-agenten-op-de-veluwe/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden