Roadmap to Freedom Take off! Wings of Dixie van de U.S. Airforces Band in Europe

Foto: US Airforce Band

75 jaar vrijheid vieren we met muziek en cultuur

‘Roadmap to Freedom’ staat stil bij 75 jaar vrijheid met een uitgebreid cultureel programma in de Airborne regio, want de geallieerden brachten niet alleen vrijheid, maar ook een hernieuwd cultureel elan: nieuwe mode, dans en de hipste muziek van die tijd: de jazz. Verboden en ondergronds gegaan in de oorlog, werd jazz de muziek het nieuwe gezicht waarmee de herwonnen vrijheid gevierd werd.

Reden voor stichting WorldTown Music, onder leiding van Edgar van Asselt, om dit kroonjaar groots uit te pakken met ‘Roadmap to Freedom’, waarmee we de historische gebeurtenissen van september ‘44 tot en met de zomer van ‘45 hebben vertaald in een zeer afwisselend cultureel programma.

We starten het programma met de militaire band van onze voormalige bevrijders: de US Airforces in Europe Band.  Precies 75 jaar geleden startte operatie Market Garden met de landing van de  geallieerde troepen op de hei in Ede. Het betekende het begin van de weg naar de vrijheid. De Dakota’s waaruit de para’s sprongen werden gevlogen door piloten van de U.S. Air Force.

Op 22 september 2019 staan we stil bij deze historische gebeurtenis met ‘Roadmap to Freedom: Take Off’, de aftrap van Roadmap to Freedom. En dat doen we met ‘Wings of Dixie’, een formatie die bestaat uit leden van de U.S. Airforces Band in Europe. Al meer dan 30 jaar weet dit 7-koppige gezelschap haar publiek te verrassen. Als geen ander weet Wings of Dixie het traditionele ‘Americana’ gevoel te belichamen in daverende performances.

Het repertoire van Wings of Dixie omvat het volledige spectrum van Amerikaanse muziek. Variërend van vroege traditionele Dixieland jazz tot broeierige favorieten uit New Orleans. Maar net zo makkelijk overtuigt de groep met blues, moderne pop en rock hits.

Datum, tijd en locatie:

Zondag 22 september 2019
Roadmap to Freedom Take off!: Wings of Dixie
U.S. Airforce Band in Europe
Openluchttheater Ede, Van Pabstlaan 1
Concert van 14.00 tot 16:00 uur
Theater open vanaf 13.00 uur

Reserveer uw tickets nu op www.roadmaptofreedom.nl en bekijk hier tevens het overige programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden