Oekraïense Dagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Lysenco koor
Foto: Hoge Veluwe

In het weekend van 31 augustus en 1 september is het Centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een stukje Oekraïne in Nederland. Met eten, muziek, handwerk, exposities, film en verder alles wat Oekraïne bijzonder maakt.

Aanleiding voor het evenement is de 28e verjaardag van de onafhankelijkheid van Oekraïne. De Oekraïense Dagen worden georganiseerd in samenwerking met de Oekraïense ambassade en OpenDoorUkraine.NL. Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert jaarlijks een landenweekend, waarbij het betreffende land de kans krijgt zich te presenteren aan een breed publiek. Daarnaast is het voor de Oekraïense inwoners van Nederland een mooie gelegenheid om elkaar te treffen in een uniek stuk natuur.

Op beide dagen is er een doorlopend muziekprogramma met Oekraïense topartiesten, waaronder Oleksandra Lenyshyn en Veronika Morska. Op een speciaal ingerichte Oekraïense markt zijn er traditionele Oekraïense producten te vinden als borduurwerk, aardewerk, houten speelgoed en allerlei foodproducten uit de traditionele Oekraïense keuken. Verder zijn er onder meer een modeshow van Oekraïense kleding, foto-exposities, Oekraïense films en documentaires en een dansworkshop. Op zaterdag wordt het Book of Kindness, onderdeel van een internationaal project ter bevordering van vriendelijkheid en tolerantie, aangeboden aan parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst door 17 Oekraïense kinderen.

Praktische informatie
Data: 31 augustus en 1 september 2019
Tijdstip: van 12.00 tot 18.00 uur
Locatie: Centrumgebied Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden