Slotconcert orgelserie door Arjen Leistra

Foto: Carel de Vries

Ede- Woensdag 28 augustus a.s. geeft organist Arjen Leistra in de Oude Kerk van Ede het slotconcert van de zomerserie.

Op het programma staan werken van Hollins (concert Overture nr. 2), Franck) Fantasie en Ut-majeur), Vierne (Allegretto), Guilmant (Morceau de Concert) en Bach (o.a. Toccata en Fuga in d BWV 538).

Arjen Leistra (1973) ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Hij studeerde verder orgel en kerkmuziek aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie). Na zijn afstuderen vervolgde hij zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Arjen is als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam.  Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk. Zijn orgellespraktijk telt vele leerlingen. Arjen Leistra geeft orgelconcerten zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder concerttournees naar de Verenigde Staten. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.

Aanvang: 20.00 uur; toegangskaarten 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl  of op facebook: ‘Comité Orgelconcerten Ede’.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden