Op 4 september een Lezing over: Robots en meer bij de HCC!seniorenacademie

Foto: Ede.nieuws.nl

Tegenwoordig werkt bijna niets zonder een programma dat (nog) door mensen geschreven wordt. Ook robots doen niets zonder een programma dat zegt wat ze moeten doen.

Een robot kan niet zelf iets nieuws bedenken. Alle mogelijke keuzes zijn van te voren geprogrammeerd.

Robots zijn gemaakt met onszelf als voorbeeld maar die mens moet de robot wel vertellen wat die moet doen. Dat gaat door middel van computertaal en dat noemen we dan programmeren.

Tegenwoordig kun je programmeren met blokken. Stukjes code staan op blokken met pictogrammen of tekst. Je hoeft geen rekening meer te houden met bepaalde regels. Je hebt geen last van typefouten. Je kunt je helemaal richten op je denkproces. Ook kun je makkelijk experimenteren met je code: je haalt de blokken los en maakt ze op een ander manier vast. Of je voegt een blok in. Of je haalt wat weg… Zo bouw je je programma op….net als bij Lego.

Tijdens de bijeenkomst van de HCC!seniorenacademie op woensdagmiddag 4 september, aanvang 13.30 uur, in Het Kernhuis kun je kennis maken met een achttal robots. De meeste robots zijn educatief. Ze zijn prima om te leren programmeren. Alleen of samen bijvoorbeeld met een kind in de familie.

De Hcc!seniorenacademie ziet je dan ook graag, hoopt  natuurlijk dat je er veel van opsteekt en dat dan ook met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden