Samenwerking met het Open Luchtmuseum Arnhem en Stichting ANA UPU in Lunteren

420 jaar gedeelde geschiedenis tussen Nederlanders en Molukkers dat maakt dat er een driejarige overeenkomst voor samenwerking wordt gemaakt tussen de Molukse gemeenschap en het Openluchtmuseum.

In een video interview met Simon Pattinasarany voorzitter van de Stichting ANA UPU in Lunteren en auteur Jan Tomasoa wordt uitgelegd wat er allemaal gaat gebeuren in het kader 420 jaar gedeelde geschiedenis.

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 worden er dan ook in het Openluchtmuseum in Arnhem festiviteiten gehouden die de 420 jaar gedeelde geschiedenis zullen herdenken.

Ook in het gebouw INA AMA in Lunteren zullen activiteiten worden gehouden, zo is er zang, dans, cultuur en lekker eten.

Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli is er een mogelijkheid voor deelname Ana Upu /Evenement “Gruwelijk Lekker” Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem

http://www.ana-upu.nl/nl/content/activiteiten

 

Eind 1954 werd het woonoord bij Lage Mierde ingericht voor de huisvesting van 18 Molukse gezinnen.

Zij hoorden tot de 12.500 Molukkers (militairen en hun gezinnen) die in 1951 ‘op dienstbevel’ naar Nederland waren gebracht. In 1962 verhuisden alle Molukse gezinnen. Ze werden over Nederland verspreid in nieuw gebouwde woonwijken. In 2001 verwierf het Nederlands Openluchtmuseum deze laatste overgebleven barak.

In de barak kun je zien hoe er geleefd werd. De koffers waren altijd gepakt voor terugkeer…

https://openluchtmuseum.nl/ontdek-het-museum/activiteiten/molukse-barak

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden