Koffie & Vodka, sterk staaltje toneel

Foto: ©-eMveGe-Photo-Marc-v.-Gerwen

Zeven cursisten, zes meiden en één jongen van de Cultura theateropleiding voor volwassenen van 19 tot 26 jaar speelden woensdagavond 22 mei voor zo’n ruim 100 belangstellenden het eindstuk: Koffie & Vodka in theater Cultura. De voorstelling gaat over de spanningen tijdens een familie weekend  dat door een groot onuitgesproken geheim plots op tafel komt.

Evanka de vriendin van Joris in het stuk wordt gespeeld door Esther Reitsma, zij speelt een Poolse vrouw die eigenlijk niet zo heel erg lekker in de groep ligt. Ze is razend enthousiast over de opleiding en wilt zeker volgend seizoen ook weer van de partij zijn met een volgend stuk.

Regisseur Sanne Bant uit Nijmegen die het stokje halverwege het seizoen overnam van de inmiddels reizende theatermaker Boaz Boele is heel erg trots op de groep die met Koffie & Vodka een sterk stuk in korte tijd neergezet heeft. Een productie met een fraai ontworpen decor en script dat zelf is bedacht en uitgewerkt. Ze noemt het een filmische voorstelling. Klein spel, maar met veel gelaagde elementen. Er zit humor in maar heeft zeker ook diepgang en een zekere boodschap.

Het was degelijk weer een zeer bijzondere avond in theater Cultura.

Marc van Gerwen tekst en fotografie.

©-eMveGe-Photo-Marc-v.-Gerwen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden