Kraamvisite schaapskooi

Foto: Natuurcentrum Ede

Langzaam wordt de natuur weer wakker uit de lange winterslaap. Alsof het gaat om een wedstrijd proberen bomen en struiken elkaar de loef af te steken. Bodemplantjes schudden de koude aarde van zich af om hun tere blaadjes en bloemknoppen te koesteren in de eerste stralen van een warm lentezonnetje. In de schaapskooi worden de lammetjes geboren. Een zeer drukke tijd voor de schaapherder. Kortom de lente is in aantocht!

Wilt u met uw (klein)kinderen op “kraamvisite” in de schaapskooi dan is dat mogelijk.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert in samenwerking met de stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden bezoeken aan de schaapskudde om de pasgeboren lammetjes te bewonderen op:

– zaterdag 16 maart

– zondag 17 maart

Om de geboorte te vieren, krijgt men in het Natuurcentrum beschuit met muisjes en kan men naar een videofilm over de schaapskudde kijken. Daarna gaan de deelnemers wandelend naar de schaapskooi. Bij de schaapskooi kan men de lammetjes en hun moeders bewonderen en vertelt de schaapherder over zijn kudde, de honden en zijn leven als schaapherder.

 

Deelnemers die mee willen gaan op kraamvisite worden tussen 11:00 – 14.45 uur verwacht bij het Natuurcentrum.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

 

Reserveren voor deze activiteit is niet nodig.

Voor meer informatie zie www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden