Binnenkort in Huis Kernhem: Vertelconcert ‘Oorlog en Vrede’.

Foto: terhorst.nl

Op zondag 18 november zal van 12.00 tot 13.30 uur het vertelconcert ‘Oorlog en Vrede, 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog’ worden uitgevoerd in de intieme concertruimte van Huis Kernhem.

De Spaanse celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever werken regelmatig samen. Zij hebben voor het seizoen 2018-2019 een bijzonder programma samengesteld rondom het einde van de Eerste Wereldoorlog, 100 jaar geleden. Historica en zangeres Rosalinde Nierop werkt mee aan dit ‘lecture recital’ om de muziek (kunst)historisch in perspectief te plaatsen. Daarnaast laat zij het publiek beelden zien van andere kunststromingen uit die tijd om zo de invloed van de oorlog, en de vrede die in 1918 kwam, te illustreren.

Er zal muziek worden gespeeld van componisten uit de diverse landen die betrokken zijn geweest bij de Eerste Wereldoorlog. Het programma bevat werk van bijvoorbeeld de Britse Frank Bridge, de Nederlandse Henriette Bosmans, de Tjechisch-Duitse Erwin Schulhoff, Fransman Claude Debussy en de Rus Dimitri Shostakovich. Alle componisten zijn bij het componeren in meer of mindere mate beïnvloed door deze oorlog, èn door de daarna verkregen vrede.

Het gezelschap wil hiermee de diverse kanten belichten van deze ‘Grote Oorlog’, zoals hij ook wel genoemd wordt. Het belooft een interessant koffieconcert te worden

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie. Het is niet mogelijk om te pinnen.

Zie ook: www.huiskernhem.nl en www.linekelever.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden