Promotie debuut album van De Gelderse hard rockband Black Valley

Black Valley
Foto: Ede.nieuws.nl

De Gelderse hard rockband Black Valley start met een promotie tour in het laatste kwartaal van dit jaar, waar ze hun debuut album Black Valley over het publiek los laten. Deze band mag dan nog geen jaar oud zijn maar deze jongens delen, onder de naam Of Stone and Fire,  al bijna 7 jaar het podium met elkaar. Zij debuteerden van stamkroeg, lokale zaaltjes, op podia in de Randsteden tot Duitsland en Engeland. Na het aftrap van het nieuwe album wat de naam van het Ierse dal, Black Valley ging dragen bleek er behoefte aan meer frisse wind en een nieuwe naam voor de band.

De Bennekommer Martin Ouboter (vocalen/gitaar)verteld,

Het op 7 augustus van dit jaar op sociale media en muziek platforms verschenen album Black Valley komt volledig uit eigen stal.
Toen we de eerste demo’s hoorden wisten we allemaal dat dit niet meer Of Stone and Fire was. De naam van het in de kinderschoenen staande album plakte zo goed in onze bovenkamers dat dat hem absoluut moest worden. Uit pure eigenwijsheid en wilskracht produceerde ik als zanger en gitarist het album zelf met mijn bandmaten. Ik weet wat ik wil horen en ik weet ongeveer hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

De enige in deze band die echt weet hoe dit volgens het boekje werkt is onze bassist Douwe. Hij heeft dan ook meer dan eens naast me gezeten om mijn vragen te beantwoorden en mijn onkunde te corrigeren. Of ik daar een boodschap aan nam is een tweede. Regels zijn er immers om te breken en dat is iets waar ik zeker niet voor terug deins. Als iets goed klinkt dan is het goed. Het voelde goed om het op deze manier te doe en ik zou het nooit anders willen doen.

Vanaf nu kunnen we er alleen maar beter in worden. Het eindproduct klinkt professioneel en wordt goed ontvangen. Na het Black Valley album heb ik onze oefenruimte/studio omgedoopt tot trailer trash studio, het zou geweldig zijn hier ook andere bands op te nemen.

Hieronder vindt je de agenda. In de komende weken zullen er meer data voor optredens bekend worden.

Luister alvast op Spotify naar het album Black Valley van de gelijknamige hard rockband Black Valley

De Gelderse hard rockband Black Valley speelt op:
29 September  bij skate park Veenendaal
6 Oktober       bij de Stjeds in Barneveld.
11 November   bij de Meister in Geleen
15 December   bij de Brigant in Arnhem

 

Het album is te koop via Bandcamp

https://blackvalleyrocks.bandcamp.com/album/black-valley

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden