Orgelconcert Sander van den Houten

Foto: Persfoto

Sander van den Houten geeft woensdag 18 juli een orgelconcert in de Oude Kerk te Ede. Dit is het derde concert in de zomerserie.

Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach (Passacaglia (BWV 582), Carl Philipp Emanuel Bach ( Sonate V), Felix Mendelssohn Bartholdy (Sonate V) en Alexandre Guilmant (sonate 1). Het programma wordt geopend met een improvisatie.

Sander van den Houten is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titularisorganist van de Burgwalkerk en de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur).

Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk.

Aanvang 20.00 uur, toegangsprijs: 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden