‘De kunst roept…’ in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

Onder de titel ‘De kunst roept….’ is er van 21 juli tot en met 5 augustus in Huis Kernhem te Ede een expositie te zien van grafiek en beeldend werk van Herman Nijburg.

Ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag toont de in Lunteren wonende en werkende kunstenaar een selectie uit zijn omvangrijke en gevarieerde oeuvre over de periode 1942-2018. Tevens zal er een keuze te zien zijn uit werk van zijn twee zoons en twee schoondochters, die zich ook geroepen voelen door de beeldende kunsten.

Herman Nijburg studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Naast zijn arbeidzaam leven als docent handvaardigheid, bleef hij zijn leven lang vrij werk en werk in opdracht maken. Zo maakte hij in 1958 een Delfts blauw herdenkingsbord voor ‘COOP De Luntersche Boerenbond 1908-1958’. En in 1954 ontwierp hij voor de Edese Heideweek een bijzonder mooi affiche dat in 1957 in aangepaste versie opnieuw werd gedrukt. Op beide posters prijkt de kop van een burlend edelhert met een indrukwekkend gewei. In handgeschreven letters staat te lezen: ‘de natuur roept…’

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur. De opening zal plaatsvinden op zaterdag 21 juli om 15.00 uur.

De toegang is gratis.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een catalogus met een keuze uit het werk.

Voor meer informatie over de tentoonstelling: Gerda Ten Thije, 06-10692010.

Huis Kernhem

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden