Beginnerscursus bridgen in Bennekom

Foto: Herma Jurg

Van 18 september tot en met 11 december geeft Gerry Oomes-Camps op dinsdagmiddag bridgeles voor beginnende bridgers bij bridgeclub De Commandeur in de Commanderij in Bennekom.

De cursus is voor alle leeftijden, voor iedereen die nog nooit heeft gebridged of voor mensen met een beetje bridgekennis. Met deze lessen leren cursisten samen het spel doorgronden, de spelregels duidelijk te krijgen en te weten wanneer je er van af kunt wijken. Ook krijg je de mogelijkheid om via internet te oefenen met bieden en uitspelen.

Gerry Oomes is een ervaren docente, die graag het  plezier in en de kennis over het spel overdraagt. Ze laat in de lessen met PowerPointpresentaties overzichtelijk zien hoe het spel in elkaar zit: de kaartverdeling, de afspraken bij bieden en uitspelen. Oefeningen en oefenspellen vergroten het spelinzicht en als cursist krijg je de ruimte om actief mee te doen. Gerry geeft les uit het boek ‘Flits 1’ van Berry Westra. En leer je op die manier bridgen, dan sluit je ook gemakkelijk aan bij Bridgeclub De Commandeur. Na 13 lessen spelen de beginners al mee: met de kerstdrive op dinsdag 18 december en vanaf de eerste dinsdagmiddag in 2019 tot het eind van het seizoen. Ze spelen dan wel minder spellen dan de gewone clubleden om meer vertrouwd te raken met het spel en hoe het allemaal werkt.

Bridge speel je samen met een partner die tegenover je zit, tegen een ander bridgepaar. Het is een spannend, boeiend kaartspel. En een denkspel, want je probeert samen meer slagen te maken dan de tegenstanders. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In een club worden meestal 24 spellen per keer gespeeld, dus mogelijkheden genoeg om het elk spel weer opnieuw te proberen. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, kun je jouw scores vergelijken met die van andere clubleden. Bridgen is ook een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

Het lesgeld, inclusief het meespelen met bridgeclub De Commandeur is € 75. Vragen en aanmelden (graag voor begin september) bij Gerry Oomes-Camps, telefoon 0318 416651, e-mail: [email protected] of [email protected] Natuurlijk kun je je samen inschrijven, maar alleen inschrijven is ook goed mogelijk. Tijdens de bridgelessen leer je ook nieuwe mensen kennen om mee te spelen.

Adres Commanderij: Commandeursweg 44, Bennekom

Herma

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden