Locatietheater, Ieder zijn oorlog

Foto:

Op de grens van Ede ligt het grootste fort van de Grebbelinie, een onbekende plek voor velen. Deze bijzondere plek heeft meer bekendheid nodig vond theater collectief “het Vliegende fort”. Daarom ontstond het idee om een locatietheater voorstelling te maken in en om het fort dat de geschiedenis verteld van drie eeuwen fort.

Rob Hoekstra, schrijver en theatermaker uit Slijk-Ewijk, bedacht en schreef “Ieder zijn oorlog”. Het locatietheater is geïnspireerd op het Fort aan de Buursteeg, en speelt in de beslotenheid van de aarden wallen van de redoute. Het fort bevind zich precies tussen Ede, Veenendaal en Renswoude.

IEDER ZIJN OORLOG laat vier personages zien, die in vredestijd worstelen met hun eigen strijd. Henry is bevangen door de oorlog. Zijn vader heeft gediend in de Tweede Wereldoorlog, en zijn grootvader daarvoor in de Eerste. Henry komt maar niet los van zijn familieverleden, en tot de dag van vandaag knokt hij zijn eigen veldslag. Trudy is boerin in de Gelderse Vallei. Ze heeft het melkveebedrijf overgenomen van haar ouders, maar kan zich ternauwernood staande houden in de spiraal van schaalvergroting en investeringen. Terwijl steeds grotere stallen om haar heen verrijzen, houdt zij zich vast aan de landbouwtradities die ze in haar genen meedraagt.

En ook Bernadette, haar jongste zus, vecht haar eigen oorlog. Ze heeft de rijkdom gezocht en gevonden in een schitterend gezinsleven, maar de wal keert het schip. Zij ervaart op hardhandige wijze de grenzen van de welvaart. Tenslotte worstelt Mark, die in vredestijd is opgegroeid, met de oprukkende oorlog binnen en buiten onze ooit veilige landsgrenzen. Hij kent de feiten maar heeft zelf geen idee wat echt oorlog is.
Het stuk wordt ondersteund met live muziek en duurt ongeveer 70 minuten.
Het wordt vier keer gespeeld op 28, 29 en 30 juni om 20.00 uur en op zaterdag ook om 15.30 uur. Kaarten kosten € 5,-. Reserveren kan door een email te sturen naar [email protected]
Meer informatie over dit project is te vinden op: www.iederzijnoorlog.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden