Het Edes Orkest geeft 2 juni concert

Madeleine Boertje, dirigent Het Edes Orkest
Foto: Jan van Woerden Clips Fotografie

Het Edes Orkest staat onder leiding van dirigente Madeleine Boertje. Dit feestelijk concert wordt gegeven in de grote zaal van ‘Gebouw De Kei’, Peppelensteeg 12.

Aanvang 20.00 uur, de toegang bedraagt € 10,–. Om haar derde lustrum muzikaal te vieren heeft Het Edes Orkest gekozen voor een Russisch programma voor de pauze en lichte muziek, m.m.v. het ‘Triple B Jazz Combo’, na de pauze.

In het klassieke deel voor de pauze wordt werk uitgevoerd van o.a. Moussorgsky (Baba-Yaga, De Poort van Kiev), Cesarini (Old Russian Romances) maar ook Andante Cantabile van P. Tschaikowsky.

Hoewel het orkest er naar streeft om de bezetting zo veel mogelijk uit eigen muzikanten te laten bestaan is voor deze speciale gelegenheid een harpiste uitgenodigd. Na de pauze volgt een licht programma met toppers zoals: ‘Children of Sanchez’, ‘The Girl From Ipanema’, ‘Route 66’, ‘Summertime’.

Het combo zal ook zelf enkele nummers spelen waarbij ook het improviseren hen zeer goed afgaat. Verrassend detail deze avond is dat Madeleine Boertje, de dirigent van Het Edes Orkest o.a. de zangpartij van Summertime voor haar rekening neemt.

De leiding van het orkest is in dat geval in vertrouwde handen van dirigent Hendry van Loo. Deze bevlogen dirigent heeft een belangrijk deel van het voorwerk voor dit concert gedaan in de periode dat Madeleine met zwangerschapsverlof was. Meer info over het orkest op www.hetedesorkest.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden