Levensgevaarlijk, doodeng!

Foto: Ede.nieuws.nl

Deze week hoorde ik dat op een van onze snelwegen een dame bewust is aangereden door een paar mannen/jongens. Hoezo bewust zult u denken. Nou het was niet een keer maar daarna nog eens twee keer.

Hoe het precies gegaan is werd er niet bij gezegd.

Moet je je eens voorstellen; Je bent gezellig met je vriendin onderweg van A naar B. Als je al even op pad ben haalt een auto je links in om vervolgens zo langzaam voor je te gaan rijden dat je hem weer gaat halen. Dit herhaalt zich een paar keer. Eerst let je er niet zo op totdat je vriendin je er attent opmaakt. “Wat willen die lui. Moet je zien die ene vraag steeds om aandacht. “ Je zegt je vriendin er niet op te letten. Maar naast je wordt getoeterd. Je blijft strak vooruit kijken want het verkeer is druk en je wilt geen brokken maken. Dan ineens voel je het; een tik tegen de achterkant van de auto. Geschrokken hou je het stuur iet steviger vast en je voelt dat je iets bij moet sturen. Automatisch ga je wat langzamer rijden en vraagt je vriendin waar de auto van die jongens gebleven is. Net als ze zegt dat hij nu weer links naast je zit voel je weer een tik tegen de auto. Nu wat harder. Je hoort blik tegen blik slaan. Je hart slaat wel driekeer over van angst en je vriendin wip van haar ene bil op de andere en gilt: ”We worden aangereden. Die vent rijdt ons bewust aan. Is hij gek geworden. “ Bang vraagt ze of je alsjeblieft een plek wil zoeken om te stoppen. Jij heb al je aandacht nodig om je auto goed op de weg te houden en zoekt koortsachtig naar een uitweg. Wat moet je doen. Hopelijk rijden ze door. Je wilt liever geen confrontatie. En dan krijg je nog een flinke tik. Zo hard dat je auto de vluchtstrook op geduwd wordt. Gelukkig krijg je hem weer in balans en zie je voor je een tankstation. Vervolgens handel je alleen nog maar automatisch. Je doet het knipperlicht uit en voegt alvast in naar rechts. Luid toeterend zoeft de auto met daarin een stel jongens, zwaaiend en lachend voorbij. Als je bij het tankstation de auto aan de kant zet merk je dat je trillend van schrik even niets kunt. Je vriendin zit huilend naast je. Wat is er gebeurd.

Gelukkig er waren getuigen

Er wordt op het ruitje naast je getikt. Een man en een vrouw staan naast de auto. Langzaam doe je het portier open. Het blijkt dat beiden het allemaal hebben gezien.

Gelukkig er waren dus getuigen. Wat zou jij hebben gedaan. Ik moet er niet aan denken dat dit me zou overkomen. Hoe gek kun je zijn om bewust en je eigen auto en die van een ander schade aan te brengen en vervolgens door te rijden. Hoezo en waarom.

Er zijn veel vragen en er zijn genoeg oorzaken op te noemen maar geen ervan zal zekerheid brengen in dit geval. Waren de jongens baldadig en wilde de een de ander uitdagen. Was de onfortuinlijke dame op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Had ze gewoon even moeten zwaaien toen ze om aandacht vroegen?

Zouden de ‘mannen’ bewust botsautootje hebben willen spelen met alle gevolgen van dien? Oorzaak misschien alcohol of drugs. Het blijft gissen. Hopelijk rijdt de beschadigde auto waarvan het landenembleem en de kleur bekend zijn, in de fuik van de inmiddels ingelichte politie.

Eerlijk, ik schrik van dit soort berichten. Eens maakte ik mee dat erom mijn auto heen door een paar auto’s een wedstrijd werd gehouden. Al toeterend reden ze heel veel harder dan ik rechts over de vluchtstrook en links over de stroken van de driebaansweg. Het gebeurde in een flits. Je schrikt en beseft pas later wat er gebeurde. Het is al zo druk op de snelwegen. Daar is naar mijn idee geen ruimte voor dit soort ‘grappen’. Gelukkig heeft de auto van de dame alleen blikschade maar wat als ze de macht over haar stuur verloren was. Ik moet er niet aan denken. Levensgevaarlijk en doodeng. Met de vakantie in het vooruitzicht wens ik jullie heel veel veilige kilometers en ik hoop van harte dat iedereen de tijd neemt en zijn gezonde verstand gebruikt.

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden