Informatiebijeenkomst Herenboeren Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Op woensdag 23 mei 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst van Herenboeren Ede in het raadhuis, Bergstraat 4.

Herenboeren Ede

Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coƶperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te laten verbouwen. Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk. Met deze coƶperatie wil Herenboeren Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60% van het eten dat je nodig hebt.

Natuurinclusieve landbouw

Het vlees en de eieren komen van dieren die hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Het fruit en de groenten worden verbouwd zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en met veel aandacht voor de bodem en de natuur. Dat leidt tot gezonde gewassen en dat is weer goed voor je gezondheid.

Verdiepingssessie over kwaliteit van voedsel

De verdiepingssessie gaat deze keer over de vitaliteit en kwaliteit van voedsel verbouwd met natuurlijke landbouw. De presentatie wordt verzorgt door Marion Wijdeven van Vital Food Management.

Kwaliteit in de reguliere landbouw en voedingsmiddelen industrie wordt met name aan de hand van wettelijke normen gedefinieerd. In de visie van Marion spelen bij kwaliteit van voedsel ook andere aspecten mee, zoals mineralen, microbiologie en vitaliteit. Deze kwaliteit neemt toe naarmate natuurlijke processen bij de teelt en verwerking van voedsel worden benut. Marion Wijdeven zal tijdens de verdiepingssessie vertellen over haar visie op de invloed die deze manier van werken heeft op de kwaliteit van het voedsel. Meer informatie over Herenboeren Ede op www.herenboerenede.nl.

Anouk Clabbers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden