Topsporter Kimberley Bos opent 30ste Schoolsport Olympiade

Ruim 2.400 Edese basisschoolleerlingen bereiden zich voor op de sportiefste dag van het jaar: de Schoolsport Olympiade. Op vrijdag 20 april gaat deze Olympiade voor de 30ste keer van start en sluit ook weer aan bij de landelijke Koningsspelen.

Daarmee is Ede een van de grootste Koningsmatches van Nederland! Alle kinderen genieten eerst van een gezond en stevig ontbijt voordat ze hun krachten en talenten gaan ontdekken op het sportveld. Daarbij worden ze aangemoedigd door de Edese topsportster en Olympiër Kimberley Bos.

Voor Kimberley Bos is de Schoolsport Olympiade een bijzondere dag.  Negen jaar geleden ontdekte zij op de Schoolsport Olympiade de bobslee. De snelheid sprak haar meteen aan. Ze bleek talent te hebben en ontwikkelde zich verder in Skeleton. In deze sport vertegenwoordigde zij Nederland afgelopen winter bij de Olympische Spelen. Een prestatie die de duizenden schoolkinderen op 20 april op een ludieke manier nog gaan vieren. Als een verrassing voor Kimberley!

De Schoolsport Olympiade wil sport en bewegen voor ieder kind bereikbaar maken. Kinderen kunnen hier tientallen sporten proberen. Door net als Kimberley vroeg te ontdekken in welke sport je plezier hebt, wordt de kans groter dat je een levenlang blijft bewegen en dat draagt bij aan een gezonde leefstijl.

De Schoolsport Olympiade wordt georganiseerd door Sportservice Ede en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Ede. Daarnaast is de dag succesvol door bijdragen van vele sportverenigingen en de sponsoren waaronder Menzis, Rabobank, Jumbo (ontbijt), Bronsport en ITN.

Frans

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden