Weer zo’n weerbericht waar je geen fluit mee opschiet

Foto: Ede.nieuws.nl

Het lijkt erop dat onze weermannen en weervrouwen zeker rond de paasdagen een fikse slag om de arm willen houden. Met uitspraken dat verschillende weermodellen een berekening hebben tussen de 3 en 20 graden of 9 tot 12 graden schiet ik tenminste niet veel op. Zonder een studie weerkunde kan ik dat ook voorspellen. Het is voorjaar.

Feit is dat we dus wel degelijk rekening moeten houden met regen en een kleine kans van een temperaturen boven de 15 graden. Helaas ik kan er ook niets anders van maken. Met de paasdagen vorig jaar nog vers in het geheugen. Het was bar zo wisselvallig als het toen was. Je had net je jas met de mouwen om je middel vastgeknoopt en de zon verdween. Dikke wolken pakten samen en het volgende moment stortte de regen uit de lucht soms zelfs met hagel. Tijdens die buien was er veel wind en het voelde koud ook al waren de temperaturen gemeten van 9 tot 13 graden. Ja. Ik weet het, niet erg opbeurend. Maar toch.

Zo jammer met de Paasdagen voor de deur. Overal worden activiteiten georganiseerd van bos- en duinwandelingen en eieren zoeken in het park. En leuke gezinsactiviteiten gerelateerd aan een sport of met dieren. Met als doel samen iets ondernemen.

Heeft u ook dit jaar naar The Passion gekeken?

In de kerken wordt er de hele week voor Pasen aandacht aan besteed. Het begint met Palmzondag, elke avond na Palmzondag is er een korte dienst in heel veel kerken. Dan komt witte donderdag, en goede vrijdag.  Gevolgd door stille zaterdag. Eerste paasdag is de dag van de opstanding van Jezus. Zoals in de Bijbel beschreven staat. In Nederland hebben we een tweede paasdag maar dat is niet in andere landen. Dit jaar was het alweer de achtste keer dat dit muzikale overbrengen van de boodschap van het Lijden van Jezus uitgevoerd werd. Het thema ‘Ik zie jou’ was op het lijf geschreven van de cast en het Bijlmerkoor. Een indrukwekkende vertolking was het. Het verhaal in liederen van deze tijd verteld. Er was veel belangstelling zowel in de Bijlmer, een wijk bestaande uit meer dan 130 culturen, als bij de kijkers thuis. Wat dan weer jammer is dat er na de uitzending direct een praatprogramma moet zijn waarin verschillenden het nodig vinden om het hele gebeuren te bespreken. Positief of negatief, de sfeer die opgebouwd werd tijdens de uitzending van The Passion was in een klap weg. Wel is zeker dat het moderne vertellen van een oude belangrijke gebeurtenis ‘binnen’ komt. Voor velen is het bespreken net een stap te ver.

Thuisblijven in het weekend van Pasen

Hoe het zo gekomen is dat bij uitstek rond de paasdagen vele activiteiten hoog in het vaandel staan is mij een raadsel Dan heb ik het nog niet eens over de Paas Show bij de meubelboulevards en auto dealers gehad. Zouden ze nu echt op dit soort dagen een hogere omzet halen? Ik vrees dat het bij kijken blijft. Want zeg nou zelf diep van binnen zijn we blij met een paar extra vrije dagen en zijn er veel van ons die niet de minste zin hebben om er met het hele gezin op uit te gaan. Zeker niet met een zeer buiig weekend in het vooruitzicht. Misschien het volgende recept een idee. Bij ons een heerlijke chocolade traktatie met Pasen. Lekker rommelen in de keuken met als eind resultaat veel chocolade bij de thee.

 

De Arretjes cake van Oma

Wat heb je nodig: 200 gram biscuit in stukjes, 2 eieren, 5 afgestreken eetlepels cacao, 200 gram boter en 200 gram suiker

Eerst de eieren glad roeren. Dan één voor één de vijf lepels cacao erdoor mengen. Op het fornuis de boter laten smelten met de suiker. Dit mengsel langzaam bij de eieren met cacao gieten. Goed roeren, het moet wel vloeibaar blijven. Dan de biscuitstukjes erdoor roeren. Het hele boeltje nu in een cakevorm die met bakpapier bekleed is. Mooi glad strijken! Twaalf uur in de koelkast laten opstijven. C A K E   K L A A R

Het fijne van dit recept is dat mocht hij niet lukken, de smaak van de ingrediënten samen is ook lekker als je hem met de lepel moet eten omdat plakjes snijden er deze keer niet in zit. Dan toch, laat hem je smaken. Ik wens jullie allemaal heel fijne Paasdagen.

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden