Succesvol optreden Kamerorkest Opus 55 in Amstelveen

Foto: Theo van Eck
Op zondag 25 februari had Kamerorkest Opus 55 Ede een gezamenlijke uitvoering met het Amstelveens Senioren Orkest in een volle Paaskerk te Amstelveen.
 
Soliste op viool was de 13-jarige Olga Göschel. Opus 55 startte het concert met werken van Bach (Suite no.3 BWV1068, Gavotte I-II en Air), Schubert (uit Symphonie no.5 Andante con moto). Als afsluiting van het optreden van Opus 55 werd van Andrew Lloyd Webber een medley uit Jezus Christ Superstar gespeeld.
Het aanwezige publiek kon veel waardering opbrengen voor dit optreden.Het vervolg was voor het Amstelveens Senioren Orkest. Zij begonnen met het Allegro con brio uit de Symfonie no.25 van Mozart.
Soliste Olga Göschel
Het hoogtepunt van het concert volgde hierna, het sprankelende optreden van de 13 jarige soliste Olga Göschel op viool. Begeleid door het Amstelveens Senioren Orkest vertolkte zij op schitterende wijze de Romance voor viool en orkest van Svendsen. Een staande ovatie was haar deel en zeer terecht.
Het Amstelveens Senioren Orkest besloot met het Ballet uit Petit Suite van Debussy. Ook hier veel waardering van het publiek
4 Eeuwen muziek (arr. Sylvia Maessen)
Beide orkesten gezamenlijk gaven vervolgens een heel mooie uitvoering van het Arrangement “4 Eeuwen Muziek” waarin veel herkenbare melodieën zijn verwerkt van diverse componisten door de Eeuwen heen. Met een staande ovatie werden de orkesten bedankt voor hun optreden. Het geheel stond onder de bezielende leiding van dirigente Yvonne de Winter.
Kamerorkest Opus 55 oefent iedere woensdag van 10.30 – 12.30 in Cutura.
Interesse om mee te spelen? kom een keer naar onze repetitie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden